Wednesday, October 3, 2007

4th October ..

Hmm..
4hb ni bday Bah.
But i'm not gonna be around coz ada final test broadcast petang tu.
Sangat laa tak best.

Benci.

Tuesday, October 2, 2007

Today.

Well, arini selesai lah sudah my final presentation comm research for Mrs Raj..
Hee..lega sket otak neh..
Nasib baik sempat present coz mak mrs raj masuk hospital coz ada lung cancer.
So time tgh presentation tu mak dia call byk kali.
For the 1st time, ktorg sume cam rasa kesian gile kt dier.
Sbb muka dia cam nak nangis.
Tp dia still suruh ktorg proceed.
Ktorg group ke-2 so sempat laa..but before present ktorg cakap gak yg if dia nk postpone presentation ni ktorg xkisah.
Coz what do u expect? Mak dia masuk hospital kot..
Takkan nk suruh habiskan sume group..Ada 13 lebih group rasanye..
Kesian laa sket kan.. Tp dia suruh proceed gak. So ktorg pun present je laa..
Sempat la dalam 6 group je yg present n the rest akan sambung smula ari rabu nehh..
Hee..nasib baik. Dah laa esoknye ada final broadcast..
Nway, after present td, ktorg sume g kandang sbb ktorg lupa nk masukkan borang2 survey dlm documentation..n after blk dr kandang tu, bebudak klas 4C tgh present advert diorg..
Kte pun join laa skali nyibuk..rupanye alin n ninie pun ada..hehe
Ok laa bebudak tu present. A job well done!
Lama2, klas diorg tu penuh ngan bebudak klas ktorg pun nk tumpang sekaki nyibuk..
Siap kena sound lagi ngan Cik Shifa sbb ktorg buat bising..huhu buat malu je..

Anyway, esok ada klas ETR jap. Just utk tunjuk business plan.
Isk. Leceh tul.. Tolong laa jgn nk evaluate benda tu lama2..
Ada laa dalam setengah jam utk satu group. Bosan laa tunggu..
Then, malamnye ada last class event.
Huhu sedih. Coz sem ni, Ms Jo laa satu2nye lecturer yg paling baik ati n xbuat ktorg sakit ati..
Hehe..compare to lecturer lain la kan.. N ouh, Mr Adnan pun sama..
BAIK!

Skrg ni rasa kesian yang amat kt mama. Urgh. Kesian sangat2.
Sbb beberapa ari ni mama ckp dia buka pose sorg2..
Sorg2 tu meaning xde geng buka pose makan nasi..
Mama & Bah je buka pose sesama everyday.. Romantik tuh.
Kak Eleen pun dah complain sbb this year tak pernah buka pose one family.
Sbb Abang pun xbalik kan..
Nak balik, tp xleh balik! Byk gile benda kena buat..huhu
Sorie mama..
Xpe, raya kang kte raya sesama k.
Makan nasi sesama k.
Baju raya xbeli lagi.. Hmm, xtau laa beraya pkai baju aper kang..
Hentam je laa labu..
Msti this year xberaya sakan pun sbb nk pikir finals lagi, individual multimedia lagi, group multimedia lagi, present ETR lagi, MUET lagi!!
Hoh. Pening.. Pening..
Cepat laa Part 5, sila laa berambus!
Masing2 dah jadi cam zombie rasanye..
Dengan si Iqram jadi cam orang gile evrytime ngadap laptop,
Dengan si Farah yg mmg dah sedia ada sasau, bertambah2 sasau jadinyee,
Dengan si Fae jadi makin melalut,
N dengan si Sarah ni, dah kena panggil "Panda" oleh orang "itu"..heee..
You know who you are! =)

Monday, October 1, 2007

Al-Fatihah.

Emm..semlm me, Farah, Fae n Iqram g buat assignment Comm Research Mrs Raj.
Hoh. Pening kepale nk buat neh.
Its ok. Dah nak present. Lepas tu, dah abis!
Si Farah Sasau yg drive. Urgh budak tu drive tak reti tekan brek agaknye.
Bukan main corner baring lagii..
Anyway, tgh otw g Library KL tu, mama call.
Agak pelik laa sebab malam sebelum tu dia dah call..
Slalunye dia xcall kerap gini. Mesti ada benda yg xkena..
And, mmg betul pun. Dia ckp dia lupa nk btau masa dia call aritu.
Ari Khamis lepas (2709), Tok Ana meninggal.
Tok Ana ni mak angkat Bah. So kire Tok Ana ni nenek angkat la.
Serious, mmg terkejut sgt2. Sbb the last time jmpe dia, dia nampak sihat walafiat je.
Still active jalan sana sini.
Nak nangis rasa bile dpt berita tu.
Sbb kt umah Tok Ana laa, me n Dee g ngaji masa skola dulu.
Tak sangka.
Mama ckp dia meninggal masa tgh operation jantung kt SJMC.
Ada complication.
Terkilan jugak laa sebab mama btau lambat.
I guess mama xmau ganggu kot..sbb masa tu mmg tgh busy ngan shooting.

Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.

Amin.

Al-Fatihah.

Communication baybeh..

Your Scholastic Strength Is Evaluating

You are great at looking at many details and putting them all together.
You are talented at detecting subtle trends, accuracy, and managing change.

You should major in:

Statistics
Speech
Conflict studies
Communication
Finance
Medicine