Friday, January 25, 2008

Al-Fatihah

Afidah

Pada 20 Januari '08, jam 5.30am, ibu kepada salah seorang rakan karibku, Afidah, telah meninggal dunia.

Marilah kita sama-sama mendoakan moga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin.
Al-Fatihah

Semester 6

Semester 6 telah hampir sebulan bermula.
Pejam celik pejam celik, dah hampir 3 tahun saya berada di Puncak Perdana ni.
Dah hampir 3 tahun saya menjadi pelajar UiTM.
Dah hampir 3 tahun saya belajar bidang Komunikasi & Media.
Lepas ni, insyaAllah, saya akan menempuh alam baru..dunia baru.

Dunia Ijazah.

Rasa gembira ada, tak sangka ada, terharu pun ada.
Ugh. Sentimental betul bila fikir pasal benda ni.
Hehe..dah nak masuk degree dah anak dara pakcik Dollah n makcik Faridah ni.
Tahun ni dah nak masuk 21 tahun dah.
Beberapa tahun lagi, dah boleh kahwin ni!! hahaha gedik sungguh!
Hmm..takpe, jangan risau ye tuan-tuan dan puan-puan, calon takde pun lagi nih.

Sebenarnye, banyak sangat benda-benda yang best & tak best berlaku sejak kebelakangan ni.
Benda-benda ni beri impak yang amat mendalam.
Sampaikan aku tak boleh duduk sorang-sorang. Fikiran akan melayang.
Otak ni duk berfikir je. Sampai sakit kepala jadinye.
Tapi nama pun duduk kat Puncak, orang pun makin berkurangan.
Budak-budak rumah yang lain pun makin sibuk dengan komitmen lain.
Tinggal lahh aku sorang-sorang kt rumah melayan perasaan yang tak tentu hala ni.
Kalau ikut hati, nak je balik rumah.
Sekurang-kurangnye boleh layan kerenah anak-anak saudara dan ahli keluarga yang lain.
Tak perlu nak fikir benda-benda yang membebankan ni.
Tapi nak buat macam mana, tak boleh balik rumah.
Sebab kena pergi untuk projek.
Secara jujur, sangat bosan Semester 6 ni.
Tapi bersyukur je laa dengan saat-saat sebegini.
Tak mampu lagi aku nak mengulangi pengalaman sewaktu berada di Semester 3, 4 & 5.
Pengalaman sewaktu ijazah nanti mungkin lebih teruk lagi dari ini.
Kesibukan yang terlampau.

Keputusan MUET

hmm..disebabkan en junaidi dah sound sbb dah lama xupdate blog ku ini, maka saya akan update skrg.
Make sure u read it ok, Boy? (btw, thanks 4 d choki2!) =)

Nway, result MUET dah kuar.
Emm..keputusannye tak jangka langsung.
Bukanlah teruk. Tapi tak jangka.
Haha i'm not gonna reveal it here..obviously!
Klu nak tau, ask me personally lah yer. Tu pun if korang nak sangat tau.
Tapi takpe laa.. Syukur Alhamdulillah. I'm satisfied with it.
At least, tak perlu lah nak buat semula.