Tuesday, February 26, 2008

Kontroversi yang melelahkan

Semalam telah berlangsung dengan "Jayanya" MPP Roadtour.
MPP Roadtour yang penuh dengan kontroversi.
Kontroversi hanyalah untuk pelajar Komunikasi & Media sahaja yang sedang menuntut di Puncak Perdana.

Malas nak menceritakan ia dengan lebih terperinci.
Walaupun aku tak turun ke Dataran Puncak Perdana, tapi aku boleh dengar dan lihat dengan amat jelas dari tingkap bilik ku itu.
Aku boleh dengar setiap butir bicara, setiap gerakan, setiap sorakan kegembiraan atau kekecewaan.

Apa yang aku boleh cakap tentang kontroversi tersebut ialah :
GO RIDY!

Thursday, February 14, 2008

Doakan

Huwarghh! Sila abaikan post di bawah. Itu adalah disebabkan apabila Emo + Marah menjadi SATU. Aku dah tak tahan lagi dah. Selama 3 tahun aku bersabar dengan perangai dia. Ok,

TUKAR TOPIK PLEASE!!!!!

Sekarang ni, untuk pelajar Part 6, sedang hangat diperkatakan tentang nak apply untuk Degree. Permohonan sedang dibuka sekarang hingga 18 Mac 2008 (kalau tak silap). Jadi pada sesiapa yang belum beli No Pin BSN, pegi lah beli sekarang ye. Sbb kuota untuk degree bagi setiap majoring adalah terhad.

Aku dah apply degree sejak cuti CNY lagi. Nak kata semangat, tak jugak. Cuma, aku malas nak buat kerja last minute. Aku malas nak terhegeh-hegeh di saat akhir. Disebabkan website UiTM pun tengah laju, baik apply terus. Malas nak pening-peningkan kepala. Tapi, korang pikir la betul-betul dulu nak amik aper time degree nanti. This is your future, tau tak???

Anyway, selepas beberapa hari tidur tak lena, akhirnya aku dah buat keputusan yang muktamad tentang pemilihan aku ni. Aku harap aku buat pilihan yang tepat. InsyaAllah. Doakan untuk aku tau!

Doakan moga aku akan grad diploma dengan cemerlang bulan Mei ni
Doakan moga aku akan boleh ikuti pelajaran degree nanti
Doakan moga aku akan boleh buat tugasan-tugasan yang diberikan
Doakan moga aku akan dapat rezeki lebih (kena bayar rumah sewa beb!)
Doakan moga aku akan grad ijazah dengan cemerlang bulan Mei tahun 2010 nanti

musuh dalam selimut

aku sangat sangat benci orang yang:
  • Hipokrit
  • Tak nak membantu kawan-kawan sendiri
  • Hati busuk
  • Hasad dengki
  • Suka melihat kawan-kawan dalam kesusahan
  • Penuh kepura-puraan

orang macam ni, bagi aku, baik tak payah hidup di planet Bumi ni.

baik hidup di planet lain..penghuni-penghuni di sana lagi menghargai kewujudan ko!

dasar manusia hati busuk!

aku tak anggap ko sebagai seorang rakan seperjuangan lagi!

aku anggap ko sebagai musuh seperjuangan!

moga ko bahagia dengan hidup ko yg telah dihasut Syaitan itu.

Sunday, February 10, 2008

Miss you, Anis Syahirah!



The other day, me n my friends went to MidV to celebrate our friend, Anis Syahirah who is going to Aussie to continue her studies.
Its very touching actually because she's going awayyy!! Away from us. Far far away..


ANIS SYAHIRAH

She's my schoolmate. Never was my classmate. Dia sama kelas dengan Afidah & Intan & Haz.
Tak kenal dia pun. Tak rapat dengan dia pun. Tapi masa Form 3, dia join tuition sama dengan aku, Afidah & Intan.
Percaya atau tidak, aku tak setuju dengan cadangan dia masuk tuition sama dengan kitaorang.
Sebab aku tak rapat dengan dia. Lagipun, aku rasa muka dia tu macam berlagak je.
Tapi, takkan lah Intan nak halang hasrat dia untuk join tu.
Kami tidaklah sekejam itu!
Tapi lepas beberapa kali bersama, aku makin boleh menerima dia.
Like people said, "Dont judge a book by its cover" huh?

And, sekarang, dia antara teman rapat aku yang sangat sangat disayangi.
Sedikit gedik, tapi still disayangi.
Agak nakal, tapi aku masih sayang dia.



Special Message to Anis:

Hey Anis! You have to promise that you will always remember us..no matter what. Always keep in touch! I'm not expecting any phone calls from you because i understand it is not cheap but just a quick hello thru Friendster / Myspace / MSN / YM is more than enough. I will try my very best to see you for the last time at KLIA. Tapi jangan marah kalau i couldnt make it alrite! Jaga diri baik-baik kat tempat orang tu. Jangan lupakan Malaysia! I'll be missing you. I'll be thinking of you. Love you dearie, *muacks!!

ps: jgn lupa bawak our presents tau!! And wear it! And take a picture of u wearing it and upload it! =)

Nampak tak kegedikan itu?? =)

Thursday, February 7, 2008

Happy Birthday Darlings!

Semalam, 6th Feb, birthday anak sedara aku yg bernama Nor Izz Zahirah (6 bulan) and Mohd Haris Firdaus (10 bulan) !!


So,
HAPPY BIRTHDAY!!
Taya Loves You.
xoxo
Izz

Haris

Tell Me.

Ada org cakap, senang je nak tau kalau org tu budak masscomm. Kalau nampak dia banyak bercakap xkire lelaki or perempuan, HAH! Masscomm lah orang tu.
Nampak tak betapa ceteknya pemikiran seseorang tu sekarang ni?
I totally 100% disagree!
Sebab bukan semua budak masscomm banyak bercakap. Ok, perempuan kebanyakannya memang banyak bercakap. I am talking about the boys here.
Ada belambak gile budak lelaki which tak perlu lah aku nak list down kan kt sini yg memang tak banyak cakap. Sangat tak banyak cakap ke tahap yang menyemakkan!
Susah betul nak tembus so that dia akan kasi feedback ngan kita neh.
Yes, I am talking about a guy here. Tak perlu lah korang nak tahu sape mamat tu. Buat malu je.
It is soo frustrating when i am the one that have to start a conversation..every single time!
Hello..u're the one that add me up ok? U're the one that says u wanna be friends.
I've given up with this guy. Dah malas nak start conversation ngan dia lagi.
I dunno lah. Am i such a bother sampai sangat merimaskan untuk dilayan ke?
Tell me.