Wednesday, July 30, 2008

UPDATED! My so-called-Life.

sorry coz i have been abandoning my blog for quite a while now.

its not that i dont wanna update..i really really do but i seriously just cant spend a little time doing so.


well, its been almost a month now new semester starts.

and it is quite a new life to me. the adapting process will take some time.

shockingly, i missed puncak perdana terribly. always always have the intention to go there but always dont have the chance.

currently renting a house at sek 16, nearby padang jawa. and no, its not far. its quite near to uitm actually. about 5 mins only.

have a new set of housemates: intan, amai, adda & pooya. they're ok. we're ok. and we're happy.

the house is nice and the best part is; the wall is purple. :D


proud to say, i'm a journalism student. =)
have 9 subjects this semester. 39 credit hour. (if i'm not mistaken) crazieee huh.

the timetable is quite packed!

very very busy on monday til wednesday. thursday got class till afternoon. and, friday no class!

yeeehaaa!!


money is such a serious issue when ure living on your own. with all the bills, foods, textbooks, notes, transportation etc. thank goodness for ptptn.

but still, i'm worried. because i have such a high amount to pay in the future!!!

god willing, Allah will help me.


there are classes that i enjoy such as: writing & reporting news (prof roslena), copy editing (pn azlina), online journalism (dr rahmat) and of course german class!! (frau siti saleha).

i learn a lot of interesting stuff with these subjects. things that are related to journalism. and the lecturers also ok, so understanding and helpful and fun!. =)


oh, for the subject online journalism, we're required to create a blog. so to all my friends that have just created a blog, please inform me k so that i can link your url in my blog..including Najib!! i forgot your url la darl. but thanks for linking me btw.


wow i didnt realize how i really really miss blogging. its not that i write important stuff because its not. maybe important to me not to others but it feels good to write about my life and whats been going on in my life in words..proper words..in my blog..not in my mind.

right now, i'm waiting patiently for our streamyx to get activated. i miss online at my own laptop, not at the lab, surfing the web when the lecturer aren't looking.

so just bare with me ok.


and to You, i miss chatting with You. i hope You know who You are.

Saturday, July 26, 2008

SATC

esok nak pegi tengok Sex and the City the movie!!
Yeehaaa!!

i've been waiting for this movie for such a long long time..haha!

Monday, July 14, 2008

ke-busy-an

busy.
tiada masa nak online.
sekarang pun mengelat kejap time kelas pn azlina.
=)

sorry lama tak update pada yang tertanya-tanya.
sabar ok.
nanti internet dah masuk di rumah sewa ku, akan ku online dan update selalu.

take care everyone.

Thursday, July 3, 2008

Cuti.

Aduhai..sekejap sungguh rasa masa berlalu. Pada awalnya, dirasakan percutian ini sangat membosankan dan lambatnya cuti nak habis. Tapi sekarang, beberapa hari sahaja lagi kelas akan bermula, barulah aku mula menghargai cuti ini.

Secara keseluruhannya, aku rasa cukup gembira dengan cuti aku yang selama 2 bulan lebih ni. Walaupun aku tak bekerja seperti kebanyakan kawan-kawan lain, tapi aku telah meluangkan masa yang secukupnya bersama rakan-rakan dan keluarga.


Isnin lepas (30 Jun), aku dan rakan-rakan yang lain berjumpa buat kali terakhir dengan Farah. Kami pergi breakfast bersama. Dari breakfast hinggalah hampir lunch, kami masih belum berganjak. Macam-macam benda diceritakan. Gelak ketawa, hiruk pikuk jadinya suasana kedai itu hanya dengan suara mengilai kami. Bila sudah bercerita, dah tak peduli keadaan sekeliling lagi, dah tak pandang kiri kanan. Cukup bahagia. Dan, cukup sedih kerana Farah nak bertolak ke Terengganu hari rabu pagi. Bila la akan berjumpa lagi agaknya? Aku pun tak tahu.


Tadi, aku dan Intan pergi lunch bersama dengan Fieda..buat kali terakhir juga. Dia nak balik Melaka keesokan harinya. Sedih betul rasanya bila memikirkan kita terpaksa berpisah. Sepanjang cuti, tak jemu-jemu aku berjumpa dengan mereka hampir setiap hari. Sekarang, sudah tak dapat nak tatap muka dia, nak borak-borak dengan dia, nak usik dia, nak gelak ketawa dengan dia, nak shopping dengan dia. Dalam keadaan sekarang ni, harga minyak dah naik, harga tiket bas pun dah melambung, katanya Fieda takkan selalu balik Subang. Kalau macam tu gayanya, mungkin terpaksa berjumpa semula apabila semester sudah berakhir.

Sekarang ni, tinggal aku dan Intan. Intan sahaja lah yang masih melekat dengan aku. Nasib baik dia dapat sambung Shah Alam. Nasib baik dia akan menjadi rakan serumahku. Takde lah aku rasa kehilangan sangat.


Walaupun semuanya sudah jauh di mata, aku cukup berharap kami akan sentiasa berhubung. Kerana mereka tetap dekat di hati. =)

Tuesday, July 1, 2008

tidak teruja

Cuti dah nak habis.

ARGH!!!!


** semalam saya bermimpi. saya mimpi yang saya ada sebatang gigi yang sudah longgar. yang hanya menanti waktu sahaja untuk ia tercabut dari tempatnya.
huii..nightmare ok!!~