Friday, February 27, 2009

Friendster - should i or should i not?

i think that i wanna delete my Friendster.
but i am still thinking about it.
haven't decide anything yet.

entah lar.
i love my Friendster.
tapi,
dah macam kurang menarik. dah macam jarang bukak pun.

should i, or shouldn't i delete it?

come on friends, give me some advice will ya?
i really need it.

Tuesday, February 24, 2009

Gila + Gembira

Venue: Kegilaan di Studio TV (buat standupper)
Yang cantik-cantik: Himawari, Adda, Pai, Aizat, Zatil and Aidil (si penyibuk tegar!)

Aidil kena belasah dengan Adda. (Padan muka!)

Aku sayang depa semua ni!
Not in the picture: Amoi si loyar buruk.
:D aku sayang amoi jugak.

Tuesday, February 17, 2009

Putri, kamu tetap di hati. Al-Fatihah.

i'll remember you,
you will be here in my heart,
i'll remember you...

Al-Fatihah buat rakan sekelas kesayangan tika Part 1 Adhe Ellis Kurnia Prasanti (Putri).
Moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Innalillah.

Saturday, February 14, 2009

No More.

i dunno why, and i dunno if its relevant or not, but i am so happy right now.
i know i'm crazy to feel that way with tons of assignments up in my sleeves.
not just assignments, but with events as well..
oh god.
but i am accepting everything with arms open wide.

people always complain about classes, assignments, not enough rest etc.
i know i do.
but, i think if you're sick of these things, then why do u want to pursue your studies?
why do you want to continue your degree so badly?
then when you are accepted in whatever university to pursue degree, you complain?

dont complain.
you are the one who applied.

haha, human. manusia.
we are only human right. imperfect ones.
i know i'm not perfect.
i know i complain a lot too.
i am always the emosional ones. haha i know.

but starting from today,
i won't complain. anymore.
as much as i hate doing it, but because i have to do it, then i will do it.
no complains.
its all about marks. and experience, of course.

so yea, 3 weeks not going home because of work.
no, i aint complaining.
tomorrow have to go to mystarz LG for assignment.
*rolling eyes* i'm shutting my mouth.
i am the treasurer (again) for our dinner journ.
*sigh* i will try my very best.

haha wow. no more negativity.

Tuesday, February 10, 2009

Buat Izni / Ninie / Nen.


Sayu hati kecil aku bila baca posting Izni yang ini.
Aku tahu kalau aku baca posting tu seorang diri, memang boleh menitis air mata aku.

Nurul Izni,
Aku tak nak kau fikir "kalaulah kau boleh putar masa.."
Sebab memang mustahil, kan?
Tapi apa yang aku tahu, segala kenangan-kenangan aku dengan kau, tak kira lah yang baik atau yang buruk, semuanya aku anggap sebagai kenangan manis.
Dan mulai dari saat ini, jom kita cipta kenangan yang baru.
Walaupun kau jarang ada di Puncak, tapi aku tak pernah rasa kehilangan kau.
Sebab aku tahu kau sentiasa ada.
Yang paling utama sekali, kau memang selalu ada dalam hati aku.

Ninie,
Serumah atau pun tak, itu tak menghalang untuk kita lepak sama-sama lagi kan?
Berbuih aku cakap, kau sentiasa dialu-alukan ke rumah aku ni.
Anytime babe, datang je.

Serious aku rindu korang jugak.
Tapi, nak buat camne kan. Semua orang nak lead life masing-masing, mengejar cita-cita.
Mengejar deadline, actually.

Nen,
Plan pegi BB, on la please~

And oh, Nen,

HAPPY BIRTHDAY SAYANG!
XOXO, LOVE YOU.

Thursday, February 5, 2009

sekilas pesanan.

lama tak update blog kan?
yeah, i know. aku sangat aware mengenai last posting aku bila.
aku malas nak post bila aku tahu aku takde mood.
dan bila aku tahu aku takde idea nak tulis apa.
dan aku benci merapu macam ni.
merapu tanpa hala tuju.

so yes, rakan-rakan sekalian yang amat dikasihi dan disayangi,
aku ada banyak kerja sekarang ni yang tengah menjerit-jerit minta diselesaikan.
ni pun dah berapa hari aku tidur lambat.
dek kerana membuat kerja.

oh weekend, cepat lah engkau tiba, mata aku ini kepingin mau tidur awal dengan otak kosong dari bebanan kerja. walaupun buat seketika.

pesanan buat rakan-rakan:
tak mungkin untuk aku mengabaikan blog ini.
walaupun tidak buat posting baru tidak bermakna tidak menjenguk ke blogspot ku ini.
tolong jangan pressure aku dengan persoalan-persoalan "sarah, bila nak update blog?"
aku tak perlukan itu wahai rakan.
bila hati sudah terbuka dan idea juga mencurah-curah, akan ku posting baru.
tak usah la bimbang.

kepada blogspot ku:
engkau tetap kekasih cinta hati aku! muah muah. you knew me better than most of the people who claimed they know me. jangan risau blogspot, kau tetap yang utama. takkan aku delete kau. delete kau umpama aku delete kenangan manis dan pahit aku. segalanya terkandung di sini.

ok, mata sudah mengantuk, tapi kerja masih belum siap.
mahu menyambung buat report comm change.
goodnight korang.