Saturday, April 25, 2009

para penonton, mari sini!

rakan-rakan yang dikasihi,
sila klik link ini.
please-please-please.

haha, see.....
Jason Mraz pun guna word procrastinate tau.
omg abang Mraz, we SOOOO have something in common about the procrastinate thingy.

SNAP!~

Friday, April 24, 2009

Syok sendiri.

aku di tag oleh incik aidil. selepas dah berkurun lamanye. aduyai, ampun ya.

1. Letakkan gambar profile anda.

omg, malu sehh.. hahaha!!

2. Terangkan apa maksud gambar itu.
Secara jujurnya, takde maksud pun. Haha itu lah akibatnya bila terlalu kebosanan melepak dalam bilik. Gini lah jadinye, meng-vain-kan diri la jawabnye.

3. Kenapa pilih atau letak gambar itu.
Sebab nampak comel? Duh... Haha, tak tak tak, gurau je. I am not THAT perasan okay. Entah la, tapi memang suka la gambar ni. Maybe sebab ada Patrick kot, menambahkan lagi kecomelan. :P

4. Tag 5 blogger.
Nak tag 2 je boleh? Dengan ini, NAJIB dan IRMALIZA di tag! :)

Friday, April 17, 2009

A student in need of a good holiday.

Hello.
Nama saya Sarah.

Dan saya, teramat sangatlah
S T R E S S !!!

I was wondering.
Study week is a week to study or a week to still dealing with assignments?
If i have to deal with all of these assignments, then when the hell am i supposed to study?
(Huit, nak layan subjek kau je memang aku tak larat la wei.)
Or at least have a rest?
My body and mind?

Questions as simple as that, i just can't find a way to answer.

Date final aku lambat lagi, tapi still kena balik Shah Alam sebab nak submit assignment.
Ugh! Benci Benci Benci Benci Benci Benci.

Semester Empat, Kau Boleh Belah.
I hate you.

Thank God Tomorrow Is Friday, and i'm gonna watch 2 movies in a row!
Take that, assignments!!!

Sunday, April 12, 2009

Note to self:

Dilarang call any delivery services menggunakan handphone anda sendiri.
Kemungkinan untuk anda diganggu oleh orang delivery berkenaan amatlah tinggi.

Unless, anda memang mahu di-ngorat oleh mereka.

Tapi apa-apa pun, please lah get a life.
That is soooo high school !!

Budak-budak sekolah menengah zaman sekarang pun dah UP kot.
ish.

ps: thanks to najib, lagu jai ho (PCD) dah melekat dalam kepala otak aku nih.
hahaha, stress tengok body nicole!!!
:(

Thursday, April 9, 2009

its 4.30pm and ada lagi 5 orang yang belum present.
kelas patutnya habis kul 4 la weiiii.
ugh. penat rasa badan nak menunggu.
sabar aje la, memikirkan kul 5 kang ada class party!
so boleh la makan-makan.

wheeehoooo~

so here i am, kat lab, duduk belakang sekali..dengan amoi.
ceria la sket petang aku ni.
duk main game monopoly spongebob, dengar lagu german, kacau aidil & shahril kat ym, amik gambar and video vain kat webcam..haha
takde lar rasa bosan sangat. hihi

this is the last Advanced Reporting class under Pn Siti Zabedah.
wah, heaven sangat rasa.
tapi, bersedia lah untuk jumpa dia lagi next sem dengan dua subjek yang lebih mencabarrr dan dengan bebanan kerja yang confirm lebih banyak!
sabar je la nok!

Wednesday, April 1, 2009

Sekapur Sireh moment. =)

Lalalaaa.
I am so happy! Why?
Because we are finally done with all of our Broadcast Journalism assignments.
Mind you, this subject is tough. Very tough.
Assignments that need you to do outing, going here and there, and for our final project; the TV news production.
I hate dealing with the technical parts, for me, it is sooo melecehkan.
But i have to admit, its a great learning process for us, it is a good experience.

So, a million of thank yous and kudos to Anis who helped us a lot through out the TV news production assignment and of course, to all of our friends especially from the Broadcasting people (Haar, Cacak, Fikri, Am, Patrick, and Ipin) and Ben for helping us.
Gosh. We really need each other in this field, kan?
Or is it only us who need the Broadcasting people? hihi
All in all, thanks korang.

And of course, not forgetting to my ahmad anas who is always there for me, whenever i needed him. I appreciate it a lot sayang. He's my positive energy who will calm me, since i tend to feel the pressure easily; so i really need it. I need him, he's the yin to my yang.

To conclude,
i now know that i dont have any talent whatsoever being the newscaster because i dont look good in front of the camera.
and plus, i hate wearing make-up.
bluarghhhh.


hahahahaha.

But whatever it is, i love my group!! I love my groupmates aka my housemates.

Our teamwork is excellent. Sayang korang bangat oh. :-*