Monday, October 26, 2009

Where's my rainbow?

i am trying to look at the bright side, but i can't see the light.
where are you, dear light?
show yourself.

i need you. seriously.

Monday, October 19, 2009

booo!

i hate being in this situation.
i hate all of these workloads; because it has successfully transformed me into a moody and overly sensitive person.
and i hate that.

i hate having to feel annoyed and pissed off with YOU almost everyday over some little stuff.

i hate-i hate-i hate.
ugh :'(

Thursday, October 15, 2009

sadness :(

Today Bah and Mama balik Terengganu until the end of this weekend.
Ada a few things yang perlu diselesaikan.

Ughhh, baru aje macam nak ber-escapism ke Subang hari Sabtu/Ahad ni. Alih-alih takde orang kat rumah, what's the point? Stuck in Shah Alam la jawabnya.

Rindu Mama already :'(

But whatever it is, I hope they will have a very safe safe SAFE journey. AMIN.
Come on people, pray with me as well.

Wednesday, October 7, 2009

Not so perfect half-day.

Patutnya pagi tadi ada interview dengan wakil organization untuk assignment Investigative Reporting. Beriya-iya aje lar semalam Aizat cakap by 7 kena gerak; sebab belum construct questions lagi. Tapi aku tahu, takde maknanye nak gerak pukul 7. Paling lewat pun mesti dalam pukul 8, sebab appointment pukul 9. Aku pun dengan semangatnya suruh Intan kejutkan aku after dia sudah mandi sume..demimu interview! Pukul 7 aku dah bangun, tapi tidur balik, dalam 7.15 baru masuk toilet. Sudah mandi, segar bugar, dah siap-siap sume, tinggal nak gosok baju aje, tiba-tiba hp aku bunyi: ada message masuk. Aku tengok jam, dah 7.50am. Aku fikir diorang ni dah sampai ke? Maaatiiii laaaaa.

Message dari Aby. Dia cakap interview tu postpone ke time lain, maybe dalam malam. Petang-petang sikit baru wakil organization tu confirmkan. (Siap baca 2kali lagi message Aby yang panjang lebar tu, sebab tak percaya.)

Aku dah macam demmmittttt lar! Aku dah bangun kot. Dah mandi pulak. Dah nak siap pun. Hish. Rugi rugi. Rugi time tidur aku. Dah la kelas aku pukul 2. Ado aku nak bangun pukul 7 kalau kelas pukul 2? Memang dalam mimpi weiiiiii. Isk.

Aku pun dengan hati penuh hampa, terus tukar ke baju duk rumah semula dan sambung baring semula. Sekarang dah pukul 12.02 tghari; rasa-rasa boleh ke aku sambung tidur tadi? Memang sah-sah tak dapat la kan... Aku susah nak lelap semula bila dah bangun ni.

Dan sekarang, aku dah sangat bad mood dan pening kepala dek kerana tak cukup tidur dan ditambah lagi ke-badmood-an sebab sakit gusi + gigi pulak. Nak telan pun sakit, nak bercakap pun macam pelik rasa. Macam mana aku nak ber presentation petang ni kelas Intercultural Comm? Redha aje lah makcik.

Haih. Nasib badan yang dah makin kembang ni.
.
.
Petunjuk dari Allah SWT kot? Ye la, duk sibuk cakap diri dah gemuk and nak diet la 'kononnya', kan sekarang mulut dah sakit takleh telan pape. Sorry perut, malas la nak menanggung sakit bila makan. Aku isi kau dengan air aje okay. Boleh tahan punya kan, untuk harini aje.

Ish. Dah 12.26 tghari. Cuba lelap kejap lar. Berat sangat kepala ni.