Thursday, February 7, 2013

After 15 hours.

"It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now...."

Ceh, over sangat. It's not quarter after one, but it's actually 11.48pm and I am still at the office with other mandarin reporters and also my colleague Bob.

Have to finish up my special report which will be aired tomorrow, insyaAllah.

Can't settle it tomorrow because I have morning assignment -__-"

So tomorrow is February 8th and I have another 3 days to go before my off days. Drained already. Yelp me.

Cak! Dah tak private :D

Blog ni dah dijadikan private sejak setahun lalu. Maaf lah kepada readers (ceh macam ada). Bukan nak menyombong atau apa, tapi dah tahu memang takkan aktif menulis pada tahun 2012.

Macam mana tahu? Sebab kononnya baru nak sesuaikan diri hubungan jarak jauh. Eceh. Tahu memang tak akan ada masa untuk online semata-mata untuk menulis. Sebab haruslah online untuk Skype je kan? :P

Dan juga, sebab laptop Toshiba kesayanganku sejak tahun 2005 dah Innalillah. Screen laptop dah mematikan dirinya, maka malas lah nak pergi repair. Walaupun rezeki menang iPad masa lucky draw last year, tapi tak feeling lah menulis guna touch screen. Like hello, tak selesa. Typo here and there, pastu kena delete delete delete lagi. Aih leceh!

Ya, saya ada iPad tapi saya tak suka touch screen. Jadi pada mereka yang tanya 'Bila lagi nak berhijrah kepada iPhone'..can just shut it. I love my BlackBerry :)

In fact, nak beli BB10 pun nak yang ada keypad. Tapi si Ahmad Anas ni nak yang touch screen pulak. Jadinya macam serba salah, nak touch screen atau keypad? Nak ikut gerak hati sendiri atau nak sehati sejiwa dengan Ahmad Anas?

Haha okay, kamu menggelikan ye Sarah.

Oh well, tak boleh nak judge those phones selagi tak tengok dengan mata kepala sendiri. Mana tahu sekali dah depan mata, terjatuh cinta dengan yang touch screen bukan yang keypad. We will never know :)

Tunggu je lah labu.

Til then, tolong berdoa moga kerajinan untuk blog secara tetibe ni berkekalan bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam. Benci tengok sarang labah-labah dah berleluasa di sini :)

xxoo :)

Vainpots.

Excuse us. After a few months of getting a new huge ass desktop, I'm still so jakun with it. Whenever I have time, I will 'tarik' my colleagues who are my victims (like in the pictures below) to pose with me. (Just because I feel like an idiot to pose alone in front of the desktop with other people around hehe shy shy cat lah)

Anyways, the pictures were taken on Jehan's last day of working at ntv7. Jehan is my curly fries, she's annoying a bit but funny. Love having her around in the office coz she will instantly cheer up my day with her wacky jokes and funny facial expression :) I love you Jehan and is missing you every single (working) day!!

The other cute lady doing funny poses is my english producer, Kak Leena. She have 2 kids now, and her daughter looks exactly like her! Ah-dorable!